Frågor och svar med anledning av ändrat antal utgivningsdagar

 

För att kunna satsa ännu mer på vårt innehåll kommer vi att genomföra en förändring för Mariestads-Tidningen under våren. Tidningen kommer från den 6 maj att komma ut tre dagar i veckan, både som e-tidning och papperstidning, men vara tjockare och ha mer innehåll.
Vi gör det här för att kunna satsa på innehållet både i papperstidningen och i våra digitala kanaler.
Våra kostnader för tryck och distribution har ökat markant, och genom att ändra antalet utgivningsdagar kan vi säkerställa att våra läsare, både digitalt och i papperstidning, får en intressant, spännande och innehållsrik tidning även i framtiden. 

Varför kommer Mariestads-Tidningen att övergå till att komma ut tre dagar i veckan? 

Fler och fler väljer att bli digitala prenumeranter på tidningen, och i takt med det minskar papperstidningsupplagan. Vi satsar på att utveckla och förbättra vårt journalistiska innehåll i både papperstidningen och på våra digitala kanaler. Samtidigt ökar våra kostnader för att trycka och distribuera papperstidningen.
För varje hundralapp som våra prenumeranter betalar går 42 kronor åt för att trycka och distribuera tidningen. Vi vill använda pengarna till att utveckla innehållet, och kunna erbjuda våra läsare i Mariestad, Töreboda och Gullspång/Hova en ännu mer relevant och intressant journalistik. 

Därför kommer vi från den 6 maj att förändra utgivningsformen för Mariestads-Tidningen genom att komma ut som papperstidning tre dagar i veckan. Tre dagars utgivning gäller även för e-tidningen.
Vår nyhetssajt och nyhetsapp uppdateras dygnet runt, hela veckan, året om.  

Hur påverkar förändringen min prenumeration? 

Papperstidningen och e-tidningen kommer från den 6 maj att levereras tre dagar i veckan. 
Du som har en prenumeration på vår sajt och nyhetsapp, en så kallad Plusprenumeration, påverkas inte alls av förändringen. 
Fram till den 6 maj kommer allt att vara som vanligt.

Vilka dagar kommer tidningen att komma ut i pappersform och som e-tidning?

Papperstidningen och e-tidningen kommer måndagar, onsdagar och fredagar. 

Kommer mitt prenumerationspris att påverkas?

I nuläget så kommer inte ditt prenumerationspris att påverkas. De berörda produkterna kommer att fortsätta ha sitt nuvarande pris.

Vad behöver jag göra?

Som prenumerant behöver du inte göra någonting i nuläget. Om du kommer behöva göra något så kommer vi återkomma till dig.

Kommer det fortfarande att finnas korsord och TV-sidor i tidningen?

Ja, vi kommer inte att ta bort innehåll ur tidningen. Däremot kommer varje tidning att innehålla fler sidor och mer lokal journalistik. 

Var vänder jag mig om jag har frågor? 

Du är välkommen att kontakta kundservice genom att klicka här.